TARDA DE CINEMA I FILOSOFIA

Aquest passat dimarts va tenir lloc la segona sessió del cinefòrum filosòfic. Una tarda al mes els alumnes del centre tenen l’oportunitat d’assistir a aquest espai de trobada i diàleg.

L’activitat està enfocada principalment als alumnes de batxillerat, ja que les pel·lícules estan pensades per anar en paral·lel al currículum tant de la matèria de Filosofia de 1r de batxillerat com d’Història de la filosofia de 2n. Tot i això, les portes estan obertes per a tots els alumnes i professors.

A la primera sessió vam veure Matrix i vam discutir sobre què és real identificant els elements platònics de la pel·lícula. Aquest dimarts vam veure Fight club i continuarem fins a final de curs creant debat sobre les pel·lícules que veurem, sempre des d’un punt de vista filosòfic i intentant posar en joc tot el que fem a l’aula.

L’interessant del cinefòrum és que és un espai per discutir i compartir fora de l’horari lectiu, en un ambient informal i distès, però amb altes dosis de reflexió, pensament crític i gaudi estètic.

De moment la rebuda per part dels alumnes ha estat immillorable, han estat ells els que l’han convertit en un èxit rotund al llarg d’aquestes primeres sessions.