Torna el teatre nadalenc al Ciutat de Balaguer

Amb una adaptació del conte ‘Cançó de Nadal’ de Charles Dickens sobre el bullying representada pels alumnes de 2n de l’ESO.

El Ciutat de Balaguer ha celebrat el Nadal amb l’estrena teatral de l’obra ‘Cançó de Nadal’ de Charles Dickens, que van representar els alumnes de 2n de l’ESO i que va comptar amb la participació i l’assistència de tot l’alumnat del centre al teatre Municipal de la capital de la Noguera.

Des de l’època del Covid que el Ciutat de Balaguer no feia teatre nadalenc i aquest any s’ha volgut tornar amb una fusió de música en directe i teatre. La psicopedagoga Núria Garcia i la professora de llatí Núria Farré varen ser les encarregades de dirigir l’obra i adaptar el textos, mentre que el professor Antoni Llofriu ho va fer amb la música.

A més dels alumnes de 2n d l’ESO, actors sobre l’escenari; l’espectacle va comptar amb actuacions musicals a càrrec d’alumnes de l’ESO i de Batxillerat. El vestuari el va fer la padrina d’una alumna i la decoració va anar a càrrec de l’alumnat de tecnologia, visuals i plàstica i del SIEI.

L’adaptació de l’obra de Dickens tractava el tema del bullying. Uns esperits del nadal, que representaven el passat, present i futur, s’apareixien per a fer reflexionar a les protagonistes, víctimes i agressors d’un cas d’assetjament escolar. “L’escenari es divideix en dos parts, una en la que estaran els músics i a l’altra, els personatges de l’obra de teatre”, va explicar Núria Garcia.

Text produït pels alumnes de l’optativa de 3 de l’ESO de Periodisme Digital: Àfrica Bies, Joana Colilles, Iona Cuevas, Ona Martínez, Mariona Ribalta i Jana Trellisó.