DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

El passat dimecres 5 de juny es va tornar a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient amb la Jornada de cloenda de les activitats del Refugi de llavors de la Noguera. Aquest projecte col·laboratiu singular, sorgit de la iniciativa del professorat dels seminaris d’Escoles Verdes,  s’ha estès a tots els centres educatius de la comarca amb l’objectiu de  promoure l’activitat dels horts escolars a partir del cultiu i la producció de llavors de varietats hortícoles locals.

Alguns alumnes de primer d’ESO i  de 3r d’ESO A van fer de monitors dels diferents  tallers  impartits. Inicialment van fer un cistell amb un tetrabric que s’anava omplint en els tallers posteriors: producció de plantes aromàtiques, trasplantament d’hortícoles d’estiu (mongetes), sembra de flors comestibles (caputxines), modelatge de bombes de llavors de flors, confecció de bosses d’olor amb plantes aromàtiques per a la roba i el taller de dibuix per realitzar el Mural dels principis de la Carta de la Terra de la UNESCO per a un desenvolupament sostenible.

Com a cloenda de la jornada els agents rurals van alliberar  un milà (au rapinyaire) procedent del Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

Tota una experiència!!!!! Gràcies a tots els participants!